Greenelys smartladdning har nyligen utnämnts till Sveriges bästa smartladdning på marknaden. Men hur fungerar smartladdning egentligen och hur är det möjligt att det blir så billigt? Det är frågorna vi ska besvara i denna artikel.

Vad är smartladdning och hur fungerar det?

Smartladdning är ett relativt nytt begrepp som innebär att ladda din elbil smartare vilket resulterar i en billigare elräkning.

När du kopplar upp din elbil och laddbox i Greenely appen, analyserar deras teknik bilens batterinivå, aktuellt elpris på marknaden, och eventuella preferenser du har angivit. Utifrån den information skapas en individuell och optimerad laddningsplan för att maximera din laddning till lägsta möjliga kostnad.

Redan innan du startar din laddning har du möjlighet att veta hur mycket det kommer att kosta, när bilen kommer att starta och avsluta sin laddning, samt hur mycket du kommer spara genom att använda Greenelys smartladdning.

Efter slutförd laddning sparas din laddning så du kan lära känna dina laddningsvanor för att maximera effektiviteten och bekvämligheten.

Greenely - Sveriges bästa smartladdning

Spara upp till 50% på dina laddningskostnader genom Greenelys elbilsladdning, visst är det fantastikt? Genom att ladda din bil smart under de billigaste timmarna på dygnet kan du betala så lite som 50 kr för att ladda din bil från 0-100% hemma.

Så funkar ett timprisavtal

För att kunna smartladda billigt krävs det att du har ett timprisavtal. Hos Greenely köper du el till självkostnadspris baserat på spotpriset hos Nord Pool. Med deras timprisavtal betalar du för de timmarna du använder elen, till skillnad från rörligt elavtal där du betalar ett genomsnitt av elpriset en viss period. Timpris gör det möjligt att utnyttja elen när den är billig och skippa de dyra topparna vilket gör att du kan spara mycket pengar.

Hur billigt kan jag ladda med timprisavtal och laddbox hemma

En normalstor elbil har en batterikapacitet på 70 kWh. Snittpriset med ett timprisavtal i Sverige var det senaste året under nätterna mellan klockan 23:00-05:00 ungefär 0,75 kr/kWh. Det betyder att det kostade ≈52,50 kr att ladda en normalstor elbil hemma.

Elbil Elpris /kWh Kostnad 0-100%
Tesla Model 3 (50 kWh) 0,75 kr 37,50 kr
Polestar 2 (78 kWh) 0,75 kr 58,50 kr
Audit E-tron (95 kWh) 0,75 kr 71,25 kr
BMW i4 (80 kWh) 0,75 kr 60,00 kr
Volkswagen ID.4 (77 kWh) 0,75 kr 57,75 kr
Skoda Enyaq iV60 (60 kWh) 0,75 kr 45,00 kr

JUST NU: Superkampanj på laddbox med Greenely hos Evify

När du beställer en laddbox och byter till ett smart elavtal från Greenely får du just nu Zaptec Go för endast 4 995 kr eller Charge Amps Aura för endast 11 999 kr.

Zaptec Go Kampanj Greenely
Zaptec Go

Laddboxen som passar alla bilar. Med traditionell skandinavisk design och 5 års garanti.

Inkluderar:
Zaptec Go - Asphalt Black + Installation

4 995 kr
Du sparar 6 645 kr
Charge Amps Aura Kampanj Greenely
Charge Amps Aura

Den kompletta elbilsladdaren som laddar två bilar samtidigt med upp till 22 kW per uttag.

Inkluderar:
Charge Amps Aura + Installation

11 999 kr
Du sparar 13 241 kr

Publicerades: 16 januari 2024

Taggar:
Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify