Om du funderar på att köpa en elbil eller plug-in hybrid (eller redan har köpt) kanske du inte har tänkt på fördelarna med en laddbox hemma. Men det finns många fördelar med att ha en laddbox som kan göra din elbilupplevelse ännu bättre.

Elbilar blir allt mer populära i Sverige, då fler letar efter sätt att minska koldioxidutsläppen och spara pengar på bränsle. Men en av de största hindren för att använda elbilar är bristen på praktiska och pålitliga laddningsalternativ. Det är här laddboxar kommer in i bilden.

Därför bör du installera en laddbox hemma

Snabbare laddningstid

En laddbox möjliggör högre laddeffekt än vanliga vägguttag vilket innebär att laddningen går mycket snabbare. Det kan i många fall ta över 24 timmar att ladda i ett vanligt vägguttag medan en laddbox kan ladda bilens batteri på endast ett par timmar beroende på batterikapacitet och laddeffekt.

Bekvämlighet

Att ha en laddbox hemma innebär att du alltid kan ha en fulladdad bil när du behöver den. Du behöver inte leta efter offentliga laddstationer eller köa för att ladda din bil.

Kostnadseffektivitet

Att ladda sin bil hemma med en laddbox är nästan alltid mer kostnadseffektivt än att använda offentliga laddstationer. Kostnaden för att ladda en vanlig elbil från 0-100% brukar kosta kring 70 kr medans att ladda samma elbil på en offentlig laddstation kan kosta över 400 kr. När du köper en laddbox får du även 50% skatteavdrag vilket gör att kostnaden blir väldigt låg.

Säkerhet

Laddboxar är utformade för att vara säkra och tillförlitliga. De har olika säkerhetsfunktioner som överspänningsskydd, jordfelsbrytare och överhettningsskydd som skyddar både bilen och hemmet från eventuella skador.

Ökad livslängd på bilbatteriet

Att ladda bilen med en laddbox kan förlänga livslängden på batteriet eftersom laddningen sker på ett mer optimerat sätt. Dessutom kan vissa laddboxar ha funktioner som optimerar laddningen för att minska slitaget på batteriet.

Smartare funktioner

Många laddboxar har bland annat möjligheten att ladda din elbil när elpriset är som billigast. Du kan även få detaljerad information om laddningstiden, laddningsnivån, förbrukning, möjligheten att låsa fast laddkabeln och låta andra ladda hos dig på ett smidigt sätt.

Miljövänligt

Att ladda sin elbil hemma med en laddbox innebär att du kan använda förnybar energi från solpaneler eller vindkraftverk för att ladda din bil. Detta bidrar till att minska ditt koldioxidavtryck och bidrar till en mer hållbar livsstil.

Höjt bostadsvärde

Över 50% av alla nyregistrerade bilar i december 2022 var elbilar. En laddbox hemma bidrar därför till att höja bostadens värde genom att öka attraktiviteten för potentiella köpare.

Summering

Med en laddbox hemma kan du ladda din elbil på ett snabbare, säkrare och mer tillförlitligt sätt. En laddbox kan även vara mer kostnadseffektiv genom att utnyttja billigare nattström och undvika offentliga laddningsavgifter. Dessutom bidrar en laddbox till att öka bostadens värde och flexibilitet genom att du kan ladda din bil när det passar dig bäst.

Sammanfattningsvis, om du vill maximera bekvämligheten, effektiviteten och prestandan för din elbil, så är en laddbox hemma ett klokt val.

Redo att beställa en laddbox?

Vi hoppas att du nu blivit övertygad om att beställa en laddbox! Om så är fallet är vår förhoppning att du beställer av oss på Evify! 😃 Vi installerar 100-tals laddboxar varje vecka med 1000-tals nöjda kunder i hela Sverige.