Under 2021 inledde Mölndal Energi ett samarbete med Evify för deras kunder, för Margareta som jobbar som Personalchef på Mölndals Energi föll det sig naturligt att beställa laddbox med installation från Evify. Så här resonerade Margareta när hon skaffade elbilsladdning till hemmet.

Varför valde du att skaffa elbil?

– Jag hade en bensinbil innan men ville ha en elbil av miljöskäl. Jag delar elbilen med min granne som också är min vän. Vi känner att vi behöver en bil, men vi cyklar till jobbet båda två och använder inte bilen så ofta. Så då kändes det bra ekonomiskt att dela. Och det har fungerat väldigt bra.

Hur gick det att välja laddbox?

– Jag jobbar på Mölndal Energi som personalchef, så jag läste på lite, snackade med mina kollegor och funderade på vilka behov jag hade. Sen tittade jag också på vilken som var snygg och så valde jag den. Det blev en vit Easee som jag är väldigt nöjd med. Det var väldigt enkelt att beställa och jag blev kontaktad av de som skulle installera.

Hur gick installationen till?

– Själva installationen gick väldigt snabbt och smidigt. Installatören kom dit och löste allt, och visade mig hur appen fungerar. Det som jag tyckte var lite klurigt var när man skulle fylla i alla uppgifter inför installationen, vad man hade för kapacitet, var den skulle sitta, hur långt sladden skulle dras med mera. Är man inte elkunnig kan sådana frågor kännas luriga, så jag ringde Evify och frågade och fick bra hjälp, så det löste sig bra.

Har det funkat bra med laddboxen?

– Den har funkat väldigt bra. Jag kopplar in den på kvällen innan jag ska lägga mig och kopplar ur den på morgonen. Oftast laddar jag bilen hemma eller på jobbet, någon enstaka gång har jag laddat vid en snabbladdare när jag varit på resa.
installerad laddbox hemma
– Jag använder appen mest för att se hur mycket som är laddat. Eftersom vi delar på bilen så hjälper den oss att hålla lite koll vem som kört mest. Sen höftar vi lite, det är inte så mycket pengar eftersom vi båda kör så korta sträckor, så det funkar bra för oss.

Har du tips till andra som funderar på att installera laddbox?

– Först och främst att om du skaffar en elbil så ska du givetvis skaffa laddbox. Det är bekvämt, du kan inte förlita dig på att du ska kunna ladda på andra ställen, nej det blir bökigt. Sen kan det vara bra att fundera över var du ska placera den, så det blir på ett optimalt ställe. Hos mig sitter den på ett litet extra hus på väggen bredvid min parkering och det fungerar bra.
installerad laddbox hemma