Skatteavdraget för grön teknik trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller tills vidare, precis som ROT och RUT. Varken regeringen eller skatteverket har kommit med någon ny information om att att avdraget skall försvinna per den 9 januari 2021. I denna artikel redogör vi exakt hur det ligger till och vad som gäller för beställningar med skatteavdraget hos Evify under 2022.

Har du funderat på att installera en laddbox till din bil eller investera i solceller och energilagring till hemmet? Då har du vid detta laget säkert redan hört talas om skatteavdraget för grön teknik. Skatteavdraget ger:

-50% av kostnaden för laddbox, installation och material när du installerar utrustning för elbilsladdning.

-50% av kostnaden för arbete och material när du installerar system för lagring av egenproducerad elenergi.

-15% av kostnaden för arbete och material när du installerar ett nätanslutet solcellssystem.

Det nya skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som påbörjats, betalats och slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 1 februari 2022. Det är väldigt viktigt att observera att nuvarande bestämmelser kräver att privatpersonen som vill utnyttja detta väldigt förmånliga skatteavdrag själva måste se till att ta höjd för att leverans och installationstider för arbetet inte överskrider tidsfristen.

Blir skatteavdraget för Grön teknik kvar 2022?

Det nya skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som påbörjats, betalats och slutförts efter den 1 januari 2021. För att skatteavdraget skall räknas till föregående års deklaration krävs det att betalningen sker under det året och installationen av den gröna tekniken skett innan den 1 februari året därefter.

Eftersom varken regeringen eller skatteverket ännu kommit med något besked om skatteavdraget för 2022 skall försvinna utgår hela branschen idag från att skatteavdraget kommer vara kvar i överskådlig framtid.

På Evify har vi vid flertalet gånger varit i kontakt med skatteverket som instämmer att det inte finns något besked om att skatteavdraget kommer försvinna eller några indikationer på ett sådant besked.

Hur fungerar skatteavdraget för grön teknik 2022 för laddboxar hos Evify?

Välj din laddbox och lägg till installation för att få tillgång till skatteavdraget för grön teknik. Avdraget gäller endast när du beställer både laddbox och installation från samma leverantör. Missa inte att du även kan utnyttja avdraget på 50% för alla övriga produkter på din order. Många av våra kunder passar på att beställa exempelvis laddkabel, lastbalansering och kabelhållare samtidigt.

Just nu har vi ledtider på våra laddboxinstallationer på ungefär fyra till fem veckor i Storstockholm inklusive Uppsala, Västerås, Eskilstuna och Nyköping och fem till sex veckor i övriga Sverige. Dessa ledtider gäller från och med den 1 januari 2022.

När du lagt din beställning skickar vi ut ett smidigt och enkelt digitalt formulär där vi tar in all information som vi behöver inför installationen.

Så snart du fyllt i formuläret kontaktar vår elektriker dig och bokar in en tid för installation. På utsatt dag anländer behörig installatör för att installera laddboxen.

Redo att beställa din laddbox och njuta av ett enklare elbilsägande? Använd vår smidiga tjänst hitta rätt laddbox eller läs vårt stora test av laddboxar här!

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till våran kundtjänst så hjälper vi dig så snabbt vi kan!

Länkar
https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/ https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/safungerarskattereduktionenforgronteknik https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2021.6/384289.html