Regeringen och skatteverket har ännu inte kommit med något besked om huruvida det nya gröna skatteavdraget kommer fortsätta under 2022. När är då det sista tillfället att utnyttja det gröna skatteavdraget? Enligt nuvarande bestämmelser behöver den "gröna tekniken" betalas och installeras innan den 1 februari 2022. I denna artikel redogör vi exakt hur det ligger till, samt redogör vår avdragsgaranti när du beställer innan den 12 december i år.

Har du funderat på att installera en laddbox till din bil, eller över att investera i solceller och energilagring till hemmet? Då har du vid detta laget säkert redan hört talas om skatteavdraget för grön teknik. Skatteavdraget ger:

- 50% av kostnaden för laddbox, installation och material när du installerar en utrusning för elbilsladdning.

- 15% av kostnaden för arbete och material när du installerar system för lagring av egenproducerad elenergi.

- 15% av kostnaden för arbete och material när du installerar ett nätanslutet solcellssystem.

Det nya skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som påbörjats, betalats och slutförts mellan den 1 januari 2021 och den 1 februari 2022.

Det är väldigt viktigt att observera att nuvarande bestämmelser kräver att privatpersonen som vill utnyttja detta väldigt förmånliga skatteavdrag själva måste se till att ta höjd för att leverans och installationstider för arbetet inte överskrider tidsfristen.

För att underlätta för våra kunder har vi därför skapat avdragsgaranti. Om du beställer en laddbox med installation hos oss på Evify tar vi hand om allt det administrativa, och du får 50% avdrag på ditt köp direkt i kassan. Vi ser till att du får en installationstid innan det senaste avdragsgilla installationstillfället om din order inkommer till oss senast den 12 december 2021.

Om din installation (mot förmodan) fullgörs endast efter den första februari, och avdraget för grön teknik inte längre gäller, så betalar vi på Evify den del av din beställning som skulle täckas av avdraget.

Idag har vi ledtider på våra laddboxinstallationer på ungefär tre till fyra veckor i Storstockholm inklusive Uppsala,Västerås, Eskilstuna och Nyköping och fyra till fem veckor i övriga Sverige.

Hur fungerar skatteavdraget för grön teknik 2021/2022 för laddboxar hos Evify?

Välj din laddbox och lägg till installation för att få tillgång till skatteavdraget för grön teknik. Avdraget gäller endast när du beställer både laddbox och installation. Missa inte att du även kan utnyttja avdraget på 50% för alla övriga produkter på din order. Många av våra kunder passar på att beställa exempelvis laddkabel, lastbalansering och kabelhållare samtidigt.

När du lagt din beställning skickar vi ut ett smidigt och enkelt digitalt formulär där vi tar in all information som vi behöver inför installationen.

Så snart du fyllt i formuläret kontaktar vår elektriker dig och bokar in en tid för installation. På utsatt dag anländer behörig installatör för att installera laddboxen.

Redo att beställa din laddbox och njuta av ett enklare elbilsägande? Använd vår smidiga tjänst hitta rätt laddbox eller se hela vårt utbud av laddboxar här!

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till våran kundtjänst så hjälper vi dig så snabbt vi kan!

Avdragsgaranti - villkor

För att avdragsgarantin skall gälla krävs det att du lägger din beställning senast klockan 23:59 den 12 december 2021. Avdragsgarantin innebär att Evify garanterar att erbjuda installation och leverans av din laddbox innan den 1 februari 2022. Kan Evify inte erbjuda en installationstid innan den 1 februari 2022, vilket även resulterar i att skatteavdraget för grön teknik inte kan utnyttjas på din beställning åtar sig Evify att betala den del av din beställning som skulle täckas av avdraget. Om (av Evifys eller Evifys samarbetspartner) föreslagna installationstider ej accepteras av kund så avsäger sig denne rätt till ovan avdragsgaranti.

Källor
https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/ https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/safungerarskattereduktionenforgronteknik https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2021.6/384289.html