Det gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och fungerar precis som ROT och RUT-avdragen och ger dig hela 50% i skatteavdrag för kostnaden av laddbox, installation och material när du installerar utrustning för elbilsladdning.

Nu är det klart att det gröna skatteavdraget fortsätter som vanligt under 2023.

Har du funderat på att installera en laddbox till din bil eller investera i solceller och energilagring till hemmet? Då har du säkert redan hört talas om skatteavdraget för grön teknik. Det gröna skatteavdraget ger dig som privatperson:

-50% av kostnaden för laddbox, installation och material när du installerar utrustning för elbilsladdning.

-50% av kostnaden för arbete och material när du installerar system för lagring av egenproducerad elenergi.

-20% av kostnaden för arbete och material när du installerar ett nätanslutet solcellssystem.

Blir skatteavdraget för Grön teknik kvar 2023?

Många har varit oroliga över huruvida det gröna avdraget kommer vara kvar eller ej sedan den nytillträdda regeringen meddelade plötsligt i november 2022 att klimatbonusen som gav upp till 70 000 kr i avdrag vid köp av elbilar helt avskaffas.

Nu står det dock klart att skatteavdraget fortsätter som vanligt under 2023.

Hur fungerar skatteavdraget för grön teknik 2023 för laddboxar hos Evify?

Välj enkelt din laddbox och lägg till installation för att få tillgång till skatteavdraget för grön teknik. Notera att avdraget endast gäller när du beställer både laddbox och installation från samma leverantör.

Missa även inte att du kan utnyttja avdraget på 50% för alla övriga produkter på din order. Många av våra kunder passar på att beställa exempelvis laddkabel, lastbalansering och kabelhållare samtidigt.

När du lagt din beställning skickar vi ut ett smidigt och enkelt digitalt formulär där vi tar in all information som vi behöver inför installationen.

Så snart du fyllt i formuläret kontaktar vår elektriker dig och bokar in en tid för installation. På utsatt dag anländer behörig installatör för att installera laddboxen. Använd gärna vår installationskalkylator för att se när vi kan installera en laddbox hemma hos dig!

Redo att beställa din laddbox och njuta av ett enklare elbilsägande? Använd vår smidiga tjänst hitta rätt laddbox eller läs vårt stora test av laddboxar här!

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till våran kundtjänst så hjälper vi dig så snabbt vi kan!

Länkar
https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/ https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/safungerarskattereduktionenforgronteknik https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2021.6/384289.html