Det gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och fungerar precis som ROT och RUT-avdragen och ger dig hela 50% i skatteavdrag för kostnaden av laddbox, installation och material när du installerar utrustning för elbilsladdning.

Än så länge under år 2022 har varken skatteverket eller regeringen kommit med någon ny information om huruvida avdraget skall försvinna, fortsätta som vanligt eller ändras inför år 2023. Därför har vi nu lanserat Evifys Avdragsgaranti!

Har du funderat på att installera en laddbox till din bil eller investera i solceller och energilagring till hemmet? Då har du säkert redan hört talas om skatteavdraget för grön teknik. Det gröna skatteavdraget ger dig som privatperson:

-50% av kostnaden för laddbox, installation och material när du installerar utrustning för elbilsladdning.

-50% av kostnaden för arbete och material när du installerar system för lagring av egenproducerad elenergi.

-15% av kostnaden för arbete och material när du installerar ett nätanslutet solcellssystem.

Blir skatteavdraget för Grön teknik kvar 2023?

Den nytillträdda regeringen meddelade plötsligt i november 2022 att klimatbonusen som gav upp till 70 000 kr i avdrag vid köp av elbilar helt avskaffas.

Det nya gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och gäller för alla installationer som betalats innan den 31 december 2022 och slutförts innan den 31 januari 2023.

Det är väldigt viktigt att observera att nuvarande bestämmelser kräver att privatpersoner som vill utnyttja detta väldigt förmånliga skatteavdrag själva måste se till att ta höjd för att leverans och installationstider för arbetet inte överskrider tidsfristen.

Branschen utgår idag från att regeringen kommer behålla skatteavdraget precis som det är utformat idag vilket kan göra det dubellt så dyrt för dig som kund om avdraget tas bort och leverantören inte hunnit installera din laddbox.

För att underlätta för våra kunder har vi därför skapat Evifys Avdragsgaranti.
När du beställer en laddbox med installation hos oss på Evify tar vi hand om allt det administrativa, och du får 50% avdrag på ditt köp direkt i kassan. Vi ser därefter till att du får en installationstid innan det senaste avdragsgilla installationstillfället om din order inkommer till oss senast den 9 december 2022.

Hur fungerar skatteavdraget för grön teknik 2022 för laddboxar hos Evify?

Välj enkelt din laddbox och lägg till installation för att få tillgång till skatteavdraget för grön teknik. Notera att avdraget endast gäller när du beställer både laddbox och installation från samma leverantör.

Missa även inte att du kan utnyttja avdraget på 50% för alla övriga produkter på din order. Många av våra kunder passar på att beställa exempelvis laddkabel, lastbalansering och kabelhållare samtidigt.

När du lagt din beställning skickar vi ut ett smidigt och enkelt digitalt formulär där vi tar in all information som vi behöver inför installationen.

Så snart du fyllt i formuläret kontaktar vår elektriker dig och bokar in en tid för installation. På utsatt dag anländer behörig installatör för att installera laddboxen.

Redo att beställa din laddbox och njuta av ett enklare elbilsägande? Använd vår smidiga tjänst hitta rätt laddbox eller läs vårt stora test av laddboxar här!

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till våran kundtjänst så hjälper vi dig så snabbt vi kan!

Länkar
https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/ https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/safungerarskattereduktionenforgronteknik https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2021.6/384289.html

Evifys Avdragsgaranti - villkor

För att avdragsgarantin skall gälla krävs det att du lägger din beställning senast klockan 23:59 den 9 december 2022 och fullständig betalning erläggs före klockan 23:59 den 31 december 2022.

Avdragsgarantin innebär att Evify garanterar att erbjuda installation och leverans av din laddbox innan den 31 januari 2023. Om (av Evifys eller Evifys samarbetspartner) föreslagna installationstider ej accepteras av kund så avsäger sig denne rätt till ovan avdragsgaranti.