Det gröna skatteavdraget trädde i kraft den 1 januari 2021 och fungerar precis som ROT och RUT-avdragen. Avdraget ger dig hela 50% skattereduktion vid installation av laddbox hemma, 50% skatteredukton vid installation av system för egenproducerad elenergi samt 20% i skattereduktion vid installation av ett nätanslutet solcellssystem.

Blir skatteavdraget för Grön teknik kvar 2024?

Många av våra kunder har hört av sig och varit oroliga att avdraget skall försvinna, delvis till följd av att regeringen plötsligt meddelade i slutet på 2022 att klimatbonusen som gav upp till 70 000 kr i avdrag vid köp av elbilar helt avskaffades med väldigt kort varsel.

Nu står det klart att skatteavdraget fortsätter som vanligt under 2024.

Hur fungerar beställning av laddboxar hos Evify?

Välj enkelt din laddbox och lägg till installation för att få tillgång till skatteavdraget för grön teknik. Notera att avdraget endast gäller när du beställer både laddbox och installation från samma leverantör.

Missa även inte att du kan utnyttja avdraget på 50% för alla övriga produkter på din order. Många av våra kunder passar på att beställa exempelvis laddkabel, lastbalansering och kabelhållare samtidigt.

När du lagt din beställning skickar vi ut ett smidigt och enkelt digitalt formulär där vi tar in all information som vi behöver inför installationen.

Så snart du fyllt i formuläret kontaktar vår elektriker dig och bokar in en tid för installation och på överenskommen dag och tid anländer behörig installatör för att installera laddboxen. Använd gärna vår installationskalkylator för att se när vi kan installera en laddbox hemma hos dig!

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till våran kundtjänst på info@evify.se eller 010-555 91 40 så hjälper vi dig så snabbt vi kan!

Länkar
https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/ https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/safungerarskattereduktionenforgronteknik https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/edition/2023.14/384289.html