Din varukorg

Mode 3

Vad betyder Mode 3?

Mode 3 är en term som används inom elbilsladdning för att beskriva en mer avancerad och effektiv laddningsmetod än Mode 1 och Mode 2. Mode 3-laddning är konstruerad för att användas med dedikerad laddinfrastruktur, såsom laddboxar och offentliga laddstationer, vilket möjliggör högre laddhastigheter och säkrare laddning än med de tidigare metoderna.

I Mode 3-laddning ansluts elbilen till en laddbox eller en laddstation via en speciell laddkabel som är kompatibel med elbilens laddsystem och laddutrustningen. Denna kabel skickar kommunikationssignaler mellan elbilen och laddutrustningen, vilket gör att laddningsprocessen kan övervakas och justeras i realtid för att uppnå optimal effekt och säkerhet.

Mode 3-laddning kan erbjuda laddningseffekter från cirka 3,7 kW upp till 22 kW eller högre, beroende på elbilens och laddutrustningens kapacitet. Detta innebär att laddningstiderna med Mode 3 är betydligt snabbare än med Mode 1 och Mode 2, och kan minska laddningstiden för en genomsnittlig elbil från flera timmar till bara några få.

Eftersom Mode 3-laddning kräver dedikerad laddinfrastruktur och mer avancerad teknik, är det en vanlig metod för såväl hemmaladdning som offentliga och kommersiella laddstationer. Att installera en laddbox hemma med Mode 3-laddning rekommenderas för att uppnå snabbare och säkrare laddningstider, samt för att säkerställa att elbilar kan laddas med den maximala effekten som de är konstruerade för.

Publicerades: 28 april 2023

Mode 3 - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?