Din varukorg

Räckvidd

Vad betyder Räckvidd?

Räckvidd är en term som används för att beskriva hur långt ett eldrivet fordon, som en elbil eller en plug-in-hybrid, kan köra på en enda laddning av dess batteri. Räckvidden är en kritisk faktor för många köpare av elbilar eftersom den påverkar fordonets användbarhet och bekvämlighet i det dagliga livet. Räckvidden kan variera beroende på flera faktorer, såsom batteriets kapacitet, fordonets vikt, luftmotstånd, körstil, terräng, temperatur och användning av klimatanläggning.

Tillverkarna anger ofta en teoretisk maximal räckvidd för sina elbilar baserat på laboratorietester som följer standardiserade cykler, såsom NEDC (New European Driving Cycle) eller WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Dessa värden kan dock skilja sig från den verkliga räckvidden som uppnås under faktiska körförhållanden. Det är därför viktigt för konsumenter att förstå att den angivna räckvidden kan vara en approximation och att den verkliga räckvidden kan variera.

För att förbättra räckvidden arbetar fordonstillverkare kontinuerligt med att utveckla och förbättra batteriteknik, minska fordonets vikt och förbättra aerodynamiken. Dessutom erbjuder många elbilar energiåtervinningssystem som kan konvertera rörelseenergi tillbaka till batteriet under inbromsning, vilket bidrar till att öka räckvidden.

Publicerades: 5 maj 2023

Räckvidd - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?