Din varukorg

Turtle mode

Vad betyder Turtle mode?

Turtle mode är en term som används inom elbilsindustrin för att beskriva ett säkerhetsläge som vissa elbilar går in i när batteriets laddning är extremt låg eller när det finns andra problem med bilens system. I det här läget begränsas bilens prestanda för att skydda batteriet och andra komponenter, samtidigt som det ger föraren en möjlighet att nå en säker plats, exempelvis en laddstation, innan batteriet helt töms.

När turtle mode är aktiverat kan föraren uppleva betydande begränsningar i körprestanda, som minskad hastighet, kraft och acceleration. I vissa fall kan en varningsikon i form av en sköldpadda visas på instrumentpanelen för att varna föraren om att turtle mode är aktiverat. Det är viktigt att notera att olika elbilstillverkare kan ha egna benämningar och varningssystem för detta läge.

Syftet med turtle mode är att bevara bilens återstående energi och skydda batteriet från skador som kan uppstå på grund av överdriven urladdning. Dessutom ger det föraren en chans att hitta och nå en laddningsstation för att förhindra att bilen blir helt obrukbar. Om turtle mode aktiveras bör föraren försöka hitta en laddningsstation så snart som möjligt för att undvika att bli strandsatt och riskera att skada bilens batteri.

Publicerades: 17 april 2023

Turtle mode - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?