Din varukorg

BHS (Battery Heating System)

Vad betyder BHS (Battery Heating System)?

BHS står för "Battery Heating System" och är en teknologi som används för att värma upp batteriet i en elbil under kalla förhållanden. Batteriets prestanda, laddningshastighet och kapacitet kan påverkas negativt av låga temperaturer, eftersom de elektrokemiska processerna i batteriet blir mindre effektiva i kyla. Genom att använda ett batteriuppvärmningssystem kan dessa problem minskas och batteriets prestanda och livslängd kan bibehållas eller förbättras.

BHS fungerar genom att överföra värme till batteriet, antingen genom användning av en värmekabel, en värmefläkt eller en vätskeburen värmeslinga. Systemet styrs av fordonets batterihanteringssystem (BMS), som övervakar batteriets temperatur och aktiverar uppvärmning när det behövs. BHS kan också användas i samband med laddning för att förvärma batteriet innan laddningen påbörjas, vilket kan förbättra laddningseffektiviteten och minska laddningstiden vid låga temperaturer.

Ett effektivt batteriuppvärmningssystem bidrar till att säkerställa att elbilen kan prestera optimalt även under kalla förhållanden, vilket kan öka räckvidden och förbättra köregenskaperna. BHS kan också bidra till att förlänga batteriets livslängd genom att minimera stress och förändringar i batteriets kemiska struktur som kan uppstå på grund av låga temperaturer.

Sammanfattningsvis är BHS en viktig teknologi för elbilar som hjälper till att säkerställa att batteriets prestanda och livslängd inte påverkas negativt av kalla klimatförhållanden och att fordonet kan prestera optimalt oavsett väderförhållanden.

Publicerades: 25 april 2023

BHS (Battery Heating System) - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?