Din varukorg

BMS (Battery Management System)

Vad betyder BMS (Battery Management System)?

BMS är en förkortning för "Battery Management System" och är ett elektroniskt system som övervakar och styr batterierna i en elbil. Det är en kritisk komponent i elbilar, eftersom det säkerställer att batteriet används och laddas på ett säkert och effektivt sätt, vilket bidrar till att optimera batteriets prestanda, livslängd och tillförlitlighet.

BMS har flera huvuduppgifter, bland annat:

1. Övervakning av batteriets tillstånd: BMS övervakar viktiga parametrar som spänning, ström och temperatur i realtid för varje battericell. Detta hjälper till att identifiera eventuella problem och förhindrar att batteriet skadas på grund av överladdning, urladdning eller överhettning.

2. Balansering av celler: Eftersom batteriet består av flera celler, är det viktigt att alla celler laddas och urladdas jämnt för att säkerställa optimal prestanda och livslängd. BMS övervakar varje cell och ser till att de är jämnt laddade genom att fördela laddningen mellan cellerna.

3. Säkerhet och skydd: BMS skyddar batteriet mot potentiellt skadliga förhållanden, såsom kortslutning, överladdning, överurladdning och överhettning. Om BMS upptäcker några problem, kan det vidta åtgärder, såsom att stänga av laddningen eller kraften till bilen för att förhindra skador på batteriet.

4. Energihantering: BMS optimerar energiförbrukningen och laddningsstrategin baserat på förbrukningsmönster och körprofil. Detta kan inkludera att optimera regenerativ bromsning, förvärma batteriet innan laddning och anpassa energiuttaget från batteriet för att säkerställa en jämn prestanda och räckvidd.

Sammanfattningsvis är BMS en avgörande teknologi i elbilar som säkerställer en säker och effektiv drift av batteriet, samtidigt som det bidrar till att maximera batteriets prestanda, livslängd och tillförlitlighet.

Publicerades: 26 april 2023

BMS (Battery Management System) - Philip Hägglund - VD - Evify
Philip Hägglund
VD - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?