Din varukorg

RJ45

Vad betyder RJ45?

RJ45 är en standardiserad fysisk kontakt och kabeltyp som används inom telekommunikation, datanätverk och elektronikindustrin. RJ står för "Registered Jack" och siffran 45 refererar till den specifika konfigurationen av denna kontakttyp. RJ45-kontakten är en 8P8C-modulär kontakt (8 positioner, 8 ledare) som är utformad för att ansluta åtta ledare i en nätverkskabel, oftast en Ethernet-kabel.

RJ45-kontakter och kablar används främst för att överföra data i lokala nätverk (LAN) och används ofta i Ethernet-nätverk för att ansluta datorer, routrar, switchar och andra nätverksenhet. De har blivit en grundläggande del av modern kommunikation och dataöverföring på grund av dess höga överföringshastigheter och pålitlighet.

Inom elbilsladdning kan RJ45-kontakter och kablar användas för att överföra data och styrsignaler mellan olika komponenter i laddsystemet, såsom laddboxar, laddstationer, och övervakningssystem. Genom att använda RJ45-kablar för att koppla ihop dessa enheter kan de överföra information och data för att säkerställa korrekt funktion av laddningsinfrastrukturen.

RJ45 är mer avancerad och snabbare än RJ11 och RJ12-kontakter, vilket gör den populär för användning inom datanätverk och snabba kommunikationsapplikationer. Dess höga överföringshastighet och robusthet gör den lämplig för användning i moderna elbilsladdningssystem och infrastruktur.

Publicerades: 5 maj 2023

RJ45 - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?