Din varukorg

OCCP (Open Charge Point Protocol)

Vad betyder OCCP (Open Charge Point Protocol)?

OCCP, eller Open Charge Point Protocol, är ett öppet och universellt kommunikationsprotokoll som utvecklats av Open Charge Alliance (OCA) för att möjliggöra kommunikation mellan elbilsladdningsstationer och laddningsnätverksoperatörers centrala system. Syftet med OCPP är att främja interoperabilitet, skalbarhet och standardisering inom laddinfrastrukturen för elbilar.

Genom att använda OCPP kan olika typer av laddstationer och laddboxar från olika tillverkare enkelt kopplas ihop med olika laddningsnätverk, oberoende av märke eller modell. Detta främjar en mer flexibel och konkurrenskraftig marknad och bidrar till att göra elbilsladdning mer tillgänglig och praktisk för användare.

OCPP definierar en uppsättning meddelanden och funktioner som används för att övervaka och styra laddstationer, såsom starta och stoppa laddning, övervaka energiförbrukning och rapportera eventuella fel. Protokollet har genomgått flera uppdateringar och förbättringar sedan dess ursprungliga lansering och finns nu i version 2.0.1, som inkluderar stöd för smarta laddningsfunktioner, såsom dynamisk lastbalansering och fordons-till-nät-funktioner (V2G).

Genom att underlätta en standardiserad kommunikation mellan laddstationer och laddningsnätverk spelar OCPP en viktig roll i att stödja en snabbare övergång till hållbara transporter och bidra till minskade koldioxidutsläpp.

Publicerades: 29 april 2023

OCCP (Open Charge Point Protocol) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?