Din varukorg

Supermiljöbil

Vad betyder Supermiljöbil?

Supermiljöbil är en term som används för att beskriva fordon med mycket låga utsläppsnivåer av växthusgaser och luftföroreningar. Dessa fordon är utformade för att vara miljövänliga och energieffektiva, vilket resulterar i minskad miljöpåverkan och lägre driftskostnader för förare. Supermiljöbilar kan vara elbilar, laddhybrider, bränslecellsfordon eller andra fordonstyper som uppfyller strikta utsläppskrav.

I Sverige, till exempel, definieras en supermiljöbil som ett fordon med koldioxidutsläpp under 50 gram per kilometer, vilket är betydligt lägre än genomsnittet för konventionella bensin- eller dieseldrivna bilar. Detta gör att supermiljöbilar kan vara berättigade till skatteförmåner, rabatter, och andra incitament som främjar deras användning.

Supermiljöbilar bidrar till att minska beroendet av fossila bränslen och stöder övergången till mer hållbara transportmedel. Med tekniska framsteg och ökad medvetenhet om miljöfrågor förväntas populariteten för supermiljöbilar fortsätta att växa, vilket leder till en renare och grönare framtid för transportsektorn.

Publicerades: 26 april 2023

Supermiljöbil - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?