Din varukorg

OCA (Open Charge Alliance)

Vad betyder OCA (Open Charge Alliance)?

OCA, eller Open Charge Alliance, är en global sammanslutning av aktörer inom elbilsladdningsindustrin, som arbetar tillsammans för att främja och stödja utvecklingen och införandet av öppna protokoll och standarder för laddinfrastruktur. Genom att främja interoperabilitet och skalbarhet syftar OCA till att underlätta en mer sömlös och användarvänlig upplevelse för elbilsförare, samtidigt som de möjliggör tillväxt och innovation inom branschen.

En av OCA:ns mest betydande bidrag är utvecklingen av det öppna kommunikationsprotokollet OCPP (Open Charge Point Protocol). OCPP är en standard som definierar kommunikationen mellan laddstationer och laddningsnätverksoperatörers centrala system. Genom att använda OCPP kan olika märken och modeller av laddstationer och laddboxar enkelt kopplas ihop med olika laddningsnätverk, vilket underlättar en mer flexibel och konkurrenskraftig marknad.

OCA fortsätter att arbeta med att förbättra och utveckla OCPP samt andra öppna standarder, såsom OCPI (Open Charge Point Interface), som möjliggör roaming mellan olika laddningsnätverk och e-mobilitetstjänsteleverantörer. Dessa insatser bidrar till att göra elbilsladdning mer tillgänglig och praktisk, vilket i sin tur stödjer en snabbare övergång till hållbara transporter och minskade koldioxidutsläpp.

Publicerades: 24 april 2023

OCA (Open Charge Alliance) - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?