Din varukorg

CPI (Charge Point Installer)

Vad betyder CPI (Charge Point Installer)?

CPI står för "Charge Point Installer" och är en term som används för att beskriva en professionell yrkesverksamhet eller tekniker som specialiserat sig på installation av laddningsstationer för elbilar. CPI:er är ansvariga för att säkerställa att laddningsstationer är korrekt installerade, säkra och i överensstämmelse med lokala och nationella el- och byggregler.

En CPI kan vara en elektriker, ingenjör eller tekniker med specialutbildning och erfarenhet inom elbilsinfrastruktur och laddningssystem. De kan arbeta för en enskild laddningsstationsleverantör, ett större installationsföretag eller som självständiga entreprenörer. För att bli en CPI krävs ofta särskild utbildning och certifiering, vilket varierar beroende på land och region.

En CPI:s arbetsuppgifter kan innefatta:

1. Bedömning av installationsplatsen: CPI:er utvärderar den tänkta platsen för laddningsstationen för att säkerställa att den är lämplig, tillgänglig och i linje med kundens behov och krav.

2. Planering och design: CPI:er utformar och planerar installationen, inklusive dimensionering av elsystemet, placering av utrustning och utformning av säkerhetsfunktioner.

3. Installation och anslutning: CPI:er installerar och ansluter laddningsstationen till elnätet och säkerställer att all utrustning är korrekt installerad, ansluten och testad.

4. Underhåll och service: Efter installationen kan CPI:er ansvara för att underhålla och reparera laddningsstationen vid behov, samt utföra regelbundna säkerhetskontroller och prestandatester. Att anlita en professionell och kvalificerad CPI är avgörande för att säkerställa att elbilsladdningsstationer är säkra, pålitliga och effektiva, samt för att maximera livslängden och prestandan på laddningsutrustningen.

Publicerades: 4 maj 2023

CPI (Charge Point Installer) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?