Din varukorg

Semisnabbladdning

Vad betyder Semisnabbladdning?

Semisnabbladdning är en term som används för att beskriva en laddningsmetod för elbilar som ligger mellan långsam laddning (nivå 1) och snabbladdning (nivå 3). Semisnabbladdning, även känd som nivå 2-laddning, är en vanlig laddningslösning för både hemmabruk och publika laddstationer.

Semisnabbladdare har oftast en effekt på mellan 3,7 kW och 22 kW, vilket innebär att de kan ladda en elbil snabbare än en vanlig nivå 1-laddare men långsammare än en nivå 3-snabbladdare. Laddningstiden varierar beroende på batteriets kapacitet och laddarens effekt, men i allmänhet kan en semisnabbladdare ladda en elbil från 0 till 100% på några timmar.

Nivå 2-laddare använder oftast växelström (AC) och kräver en ombordladdare (OBC) i elbilen för att omvandla växelström till likström (DC) för att ladda batteriet. De vanligaste kontakterna för semisnabbladdning är Typ 1 (SAE J1772) och Typ 2 (IEC 62196) beroende på geografisk region och fordonstyp.

Semisnabbladdning är en populär laddningsmetod eftersom den kombinerar snabbare laddningstider än nivå 1-laddning med lägre installations- och driftskostnader jämfört med nivå 3-snabbladdning. Dessutom är semisnabbladdning ofta mer lämplig för hemmabruk, eftersom den inte kräver höga strömstyrkor och kan anslutas till befintliga elnät.

Publicerades: 8 april 2023

Semisnabbladdning - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?