Din varukorg

Destinationsladdning

Vad betyder Destinationsladdning?

Destinationsladdning är en term som används för att beskriva laddning av elbilar vid specifika platser eller destinationer där förare troligen tillbringar en längre tid, såsom köpcentrum, hotell, restauranger, arbetsplatser och bostadsområden. Destinationsladdning är en viktig del av laddningsinfrastrukturen för elbilar, eftersom den ger förare möjlighet att ladda sina bilar medan de utför andra aktiviteter, vilket bidrar till att göra elbilsladdning mer bekvämt och praktiskt.

Destinationsladdningsstationer kan erbjuda olika laddningshastigheter, från långsammare AC-laddning (typ 2 eller Schuko) till snabbare DC-laddning (såsom CHAdeMO eller CCS). Eftersom förare ofta tillbringar mer tid vid destinationsladdningsplatser än vid snabbladdningsstationer längs motorvägar, kan långsammare laddningstekniker fortfarande vara praktiska och tillräckliga för att återställa en betydande del av batterikapaciteten.

För att uppmuntra användningen av elbilar och underlätta laddning, erbjuder många företag och organisationer gratis eller rabatterad destinationsladdning som en extra tjänst eller förmån för sina kunder, anställda och besökare. Det finns också flera nätverk och appar som hjälper elbilsförare att hitta och navigera till närmaste destinationsladdningsstation.

Destinationsladdning är en viktig del av att främja en bredare acceptans av elbilar, eftersom det minskar räckviddsångest, gör laddning mer tillgängligt och integrerar laddning i förarnas dagliga rutiner och livsstil.

Publicerades: 3 maj 2023

Destinationsladdning - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?