Din varukorg

Supersnabbladdare

Vad betyder Supersnabbladdare?

Supersnabbladdare är en typ av laddningsutrustning som används för att ladda elbilar på kortast möjliga tid. Dessa laddare är betydligt snabbare än konventionella snabbladdare och erbjuder laddningskapaciteter på 150 kW eller högre, vilket möjliggör mycket snabbare laddning jämfört med traditionella laddningsalternativ.

En supersnabbladdare kan ladda en elbil med en genomsnittlig batterikapacitet från 0 till 80 procent på så lite som 20-30 minuter, beroende på batteriets storlek och teknik. Supersnabbladdning är särskilt användbart på långa resor där förarna behöver minimera uppehållstiden för att ladda sina fordon.

Supersnabbladdare använder sig av högspänd likström (DC) för att direkt mata ström till elbilens batteri, vilket minskar konverteringsförlusterna och möjliggör snabbare laddning. De är vanligtvis kompatibla med elbilar som har stöd för snabbladdning via standarder som CCS (Combined Charging System) och CHAdeMO.

Det är viktigt att notera att supersnabbladdning kan ha en viss inverkan på batteriets livslängd om det används frekvent, då det kan orsaka snabbare åldrande av batteriet. Därför rekommenderas det att använda supersnabbladdning endast när det är nödvändigt, och förlita sig på långsammare laddningsmetoder för daglig användning.

Publicerades: 15 april 2023

Supersnabbladdare - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?