Din varukorg

CHAdeMO

Vad betyder CHAdeMO?

CHAdeMO är en snabbladdningsstandard för elbilar som ursprungligen utvecklades i Japan. Namnet "CHAdeMO" är en förkortning av "CHArge de MOve", som betyder "ladda för rörelse" på japanska, och är också en ordlek på japanska uttrycket "O cha demo ikaga desuka," vilket betyder "Vill du ha en kopp te medan du väntar?" Detta återspeglar den snabba laddningstiden som CHAdeMO är avsedd att erbjuda.

CHAdeMO är en likströmsladdningsstandard (DC) som tillåter snabb laddning av elbilar med höga strömnivåer, vanligtvis mellan 50 kW och 100 kW, men kan stödja ännu högre effekt för vissa nyare laddstationer och elbilar. Snabbladdning med CHAdeMO kan återställa en betydande del av batteriets kapacitet på kort tid, vilket gör det möjligt för förare att snabbt ladda upp sina fordon under längre resor.

CHAdeMO-kontakten är en separat kontakt från den som används för växelströmsladdning (AC) och har en dedikerad port på elbilar som stöder standarden. CHAdeMO-kontakten inkluderar flera stift för strömöverföring och kommunikation mellan fordonet och laddningsstationen. Detta möjliggör anpassning av laddningsprocessen baserat på batteriets aktuella tillstånd och specifikationer, vilket säkerställer en säker och effektiv laddning.

CHAdeMO är populärt bland asiatiska biltillverkare, särskilt japanska företag som Nissan och Mitsubishi. Det är dock mindre vanligt i Europa och Nordamerika, där CCS (Combined Charging System) har blivit en mer dominerande snabbladdningsstandard. Även om det finns vissa skillnader mellan CHAdeMO och CCS, har båda standarderna som mål att göra snabbladdning av elbilar mer praktisk och tillgänglig för förare över hela världen.

Publicerades: 28 april 2023

CHAdeMO - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?