Din varukorg

Fas

Vad betyder Fas?

Fas - Inom elbilar och elbilsladdning refererar termen "fas" till antalet strömvägar eller ledningar i ett växelströms (AC) system som används för att överföra elektrisk energi. Antalet faser i ett system påverkar mängden energi som kan överföras och hastigheten på laddningen. Det finns vanligtvis två huvudtyper av fassystem som används för elbilsladdning: enfas och trefas.

Enfasladdning innebär att det finns en enda växelström som överför elektricitet mellan elnätet och elbilen. Detta är det vanligaste systemet för hemmaladdning och för vissa offentliga laddningsstationer. Enfasladdning är oftast begränsad till lägre effektnivåer, vilket gör att laddningstiden blir längre jämfört med trefasladdning.

Trefasladdning, å andra sidan, innebär att det finns tre växelströmmar som arbetar samtidigt och i förskjutna faser för att överföra elektricitet. Detta ger en mer effektiv överföring av elektrisk energi och möjliggör snabbare laddning av elbilar. Trefasladdning används ofta för snabbladdningsstationer, och vissa elbilar kan dra nytta av trefas AC-laddning direkt.

Valet av enfas- eller trefasladdning beror på flera faktorer, såsom elbilsmodellen, laddningsinfrastrukturen, den tillgängliga effekten från elnätet och förarens laddningsbehov. För att säkerställa en optimal laddningsupplevelse är det viktigt att välja en laddningslösning som är kompatibel med elbilens laddningskrav och den lokala elnätskapaciteten.

Publicerades: 28 april 2023

Fas - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?