Din varukorg

NEDC

Vad betyder NEDC?

NEDC, eller New European Driving Cycle, är en körcykel som tidigare användes i Europa för att mäta bränsleförbrukning, koldioxidutsläpp och räckvidd för fordon, inklusive elbilar och hybridbilar. NEDC infördes ursprungligen på 1970-talet och uppdaterades senast 1997. Den användes för att fastställa fordonsskatter och för att informera konsumenter om fordonets miljöpåverkan.

NEDC-körcykeln består av fyra upprepade stadskörningscykler och en landsvägscykel. Den simulerar en körning på 11 km och innehåller olika hastigheter, accelerationer och inbromsningar för att efterlikna en genomsnittlig körning i Europa. NEDC var dock kritiserad för att inte vara tillräckligt representativ för verkliga körförhållanden, vilket ledde till att den ersattes av WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) i september 2017.

WLTP är en mer realistisk och noggrann körcykel som bättre avspeglar de faktiska körförhållandena och ger mer exakta och tillförlitliga uppgifter om bränsleförbrukning, koldioxidutsläpp och räckvidd för elbilar och hybridbilar. Sedan dess har WLTP blivit den dominerande standarden för att mäta och rapportera dessa värden inom Europa och i många andra länder runt om i världen.

Publicerades: 28 april 2023

NEDC - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?