Din varukorg

Mildhybrid

Vad betyder Mildhybrid?

Mildhybrid är en term som används för att beskriva en typ av hybridfordon som kombinerar en förbränningsmotor med en elektrisk motor för att förbättra fordonets bränsleeffektivitet och reducera utsläppen. I ett mildhybridsystem (även känt som MHEV, Mild Hybrid Electric Vehicle) är den elektriska motorn inte lika kraftfull som i en fullhybrid, och den kan inte driva fordonet på egen hand under några längre sträckor eller vid högre hastigheter.

Mildhybridsystemet består vanligtvis av en 48 volts elektrisk arkitektur och en liten batterienhet som lagrar energi. Den elektriska motorn, som ofta kallas en "integrated starter generator" (ISG), assisterar förbränningsmotorn vid start, acceleration och vid låga hastigheter. Den elektriska motorn kan också användas för att regenerera energi vid inbromsning eller när fordonet sakta ner, vilket sparar bränsle och minskar utsläpp.

Mildhybridteknik är mindre komplex och kostsam än fullhybrid- eller laddhybridsystem, vilket gör det till ett populärt val för biltillverkare som vill erbjuda mer bränsleeffektiva och miljövänliga alternativ utan att göra stora investeringar i avancerade elektriska drivsystem. Men det är viktigt att notera att mildhybrider inte erbjuder samma nivå av bränslebesparingar och utsläppsminskningar som fullhybrider eller laddhybrider.

Publicerades: 4 maj 2023

Mildhybrid - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?