Din varukorg

V2L (Vehicle-to-Load)

Vad betyder V2L (Vehicle-to-Load)?

V2L (Vehicle-to-Load) är en teknik inom området V2X (Vehicle-to-Everything) som möjliggör överföring av energi från en elbils batteri till en extern last eller enhet. Detta innebär att elbilen fungerar som en mobil energikälla som kan användas för att driva elektriska apparater eller utrustning som inte är direkt anslutna till elnätet, exempelvis vid friluftsaktiviteter, arbetsplatser eller under nödsituationer.

V2L-tekniken kräver att elbilen är utrustad med en omvandlare som kan omvandla bilens likström (DC) till växelström (AC), vilket är kompatibelt med de flesta elektriska apparater. Dessutom behöver bilen ha ett lämpligt uttag eller ett gränssnitt för att ansluta och överföra energi till den externa lasten.

En av fördelarna med V2L-tekniken är att den ökar elbilens flexibilitet och användbarhet, eftersom den kan fungera som en reservkraftkälla vid strömavbrott eller som en praktisk energikälla vid fritidsaktiviteter. Detta kan göra elbilar mer attraktiva för konsumenterna och bidra till en snabbare övergång till eldrivna fordon.

Precis som med andra V2X-tekniker, som V2H (Vehicle-to-Home) och V2G (Vehicle-to-Grid), kan frekventa ladd- och urladdningscykler med V2L-teknik påverka batteriets livslängd. Det är därför viktigt att ta hänsyn till detta när man överväger att använda V2L och att forska vidare för att förbättra batteriprestanda och livslängd.

Publicerades: 25 april 2023

V2L (Vehicle-to-Load) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?