Din varukorg

Hemmaladdning

Vad betyder Hemmaladdning?

Hemmaladdning refererar till processen att ladda en elbil i det egna hemmet eller på den egna fastigheten, vanligtvis över natten eller under perioder då elbilen inte används aktivt. Hemmaladdning är ofta det mest bekväma och kostnadseffektiva sättet att ladda en elbil, eftersom det ger möjlighet att ladda när bilen inte används och tarvara på eventuella lägre elpriser som kan gälla under natten eller låglastperioder.

För att ladda en elbil hemma krävs en laddningsstation eller en laddningskabel som är kompatibel med elbilens laddningsport. Det finns olika typer av hemmaladdningsutrustning, från en enkel nivå 1-laddare som kan anslutas till ett vanligt vägguttag (vilket vanligtvis erbjuder långsammare laddning) till en dedikerad nivå 2-laddningsstation som kan installeras för att erbjuda snabbare laddning och ytterligare funktioner, såsom schemalagd laddning och energihantering.

Installation av en hemmaladdningsstation kräver en elektriker för att säkerställa att den är korrekt installerad och uppfyller lokala el- och säkerhetskrav. Vissa regeringar och elbolag erbjuder incitament, såsom skattereduktioner eller rabatter, för att uppmuntra installation av hemmaladdningsutrustning och främja användningen av elbilar. I Sverige får du upp till 50% i Grön Teknik avdrag när du köper en godkänd laddbox med installation. Det gröna skatteavdraget fungerar precis som ROT/RUT avdraget.

Det är viktigt att notera att för elbilsägare som bor i lägenheter eller bostadsrätter kan det vara mer utmanande att arrangera hemmaladdning, och det kan krävas samordning med fastighetsägare, bostadsrättsföreningar eller grannar för att säkerställa att adekvat laddningsinfrastruktur är tillgänglig och delas på ett rättvist sätt.

Publicerades: 2 maj 2023

Hemmaladdning - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?