Din varukorg

DEVC (Dynamic Electric Vehicle Charging)

Vad betyder DEVC (Dynamic Electric Vehicle Charging)?

DEVC står för "Dynamic Electric Vehicle Charging" och är en innovativ teknik som möjliggör laddning av elbilar under färd, utan att behöva stanna vid en traditionell laddningsstation. DEVC-tekniken syftar till att öka elbilarnas räckvidd, minska räckviddsångesten och göra elbilsladdning ännu mer bekväm och effektiv för förare.

DEVC-systemet bygger på att installera specialutformade laddningsskenor eller trådlösa laddningsplattor i vägbanan, som överför elektrisk energi till fordonet genom induktion eller direktkontakt när fordonet passerar över dem. Elbilar som är utrustade med kompatibla mottagarsystem kan ladda sina batterier kontinuerligt eller i etapper medan de kör över dessa laddningssegment.

Flera fördelar är förknippade med DEVC-tekniken:

1. Ökad räckvidd: Genom att ladda elbilarnas batterier under färd kan DEVC förbättra deras räckvidd och eliminera behovet av att stanna för att ladda på längre resor.

2. Minskad räckviddsångest: DEVC kan bidra till att minska räckviddsångesten som vissa förare känner, eftersom de inte längre behöver oroa sig för att hitta en laddningsstation i tid.

3. Effektivare energianvändning: DEVC kan potentiellt bidra till att minska behovet av stora batterier i elbilar, eftersom fordonet kan laddas med mindre, högre effektivitet under färd.

Trots att DEVC-tekniken fortfarande är under utveckling och inte har implementerats i stor skala ännu, har flera forskningsprojekt och pilotprogram genomförts för att utvärdera dess genomförbarhet och potentiella fördelar. Om DEVC-tekniken blir kommersiellt gångbar och allmänt tillgänglig, kan den spela en viktig roll i att främja en bredare acceptans av elbilar och underlätta övergången till hållbara transportalternativ.

Publicerades: 4 maj 2023

DEVC (Dynamic Electric Vehicle Charging) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?