Din varukorg

V2B (Vehicle-to-Building)

Vad betyder V2B (Vehicle-to-Building)?

V2B (Vehicle-to-Building) är en teknik inom smart energihantering som involverar koppling av elektriska fordon (EV) till byggnader för att utnyttja elbilarnas lagrade energi. V2B-tekniken möjliggör överföring av energi från ett elbilens batteri till en byggnads elsystem, vilket i sin tur kan hjälpa till att minska energikostnaderna och förbättra energiförsörjningens stabilitet och pålitlighet.

Med V2B kan elektriska fordon fungera som mobila energilagringsenheter och användas för att lagra överskottsel från förnybara energikällor, såsom sol- eller vindkraft. När energibehovet i byggnaden ökar, kan energi från elbilens batteri matas tillbaka till byggnaden och användas för att förse den med ström.

V2B-tekniken kan bidra till att minska belastningen på elnätet, särskilt under toppbelastningstider, och därmed minska behovet av att bygga ut elnätet. Dessutom kan V2B användas för att öka andelen förnybar energi i elsystemet, genom att lagra överskottsel från förnybara källor och sedan använda den när dessa källor inte producerar el, till exempel på natten eller när det är molnigt.

V2B-tekniken kräver att elbilar är utrustade med speciella laddsystem och kommunikationsgränssnitt som möjliggör energiöverföring i båda riktningarna (från elnätet till bilen och vice versa). För att V2B ska fungera effektivt krävs också en avancerad energihanteringssystem i byggnaden som kan övervaka och styra energiflödet mellan elbilen och byggnadens elsystem.

Publicerades: 22 april 2023

V2B (Vehicle-to-Building) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?