Din varukorg

Roaming

Vad betyder Roaming?

Roaming är en term som används för att beskriva möjligheten att använda en tjänst eller ett nätverk utanför det primära tjänsteområdet, vanligtvis genom samarbetsavtal mellan olika tjänsteleverantörer. Inom kontexten av elbilar och elbilsladdning hänvisar roaming till användningen av laddningsstationer från olika laddoperatörer med en enda laddkonto, laddbricka eller mobilapp.

Roaming inom elbilsladdning är viktigt eftersom det gör det möjligt för elbilsförare att enkelt ladda sina bilar över flera laddnätverk, utan att behöva registrera sig och hantera flera konton och betalningssätt. Det förenklar laddupplevelsen och gör det mer bekvämt för förare, särskilt när de reser långt och korsar olika laddnätverk.

För att erbjuda roaming mellan olika laddoperatörer ingår de ofta samarbetsavtal och utbyter data om användare, laddningsstationer och priser. Detta kan ske genom standardiserade protokoll och gränssnitt som OCPI (Open Charge Point Interface) och OCPP (Open Charge Point Protocol), vilka underlättar interoperabilitet och kommunikation mellan olika laddningsinfrastrukturer.

Roaming inom elbilsladdning bidrar till att öka användarvänligheten för elbilsförare och främjar en snabbare och mer omfattande adoption av elbilar genom att erbjuda en enklare och mer tillgänglig laddningsinfrastruktur över hela landet och även internationellt.

Publicerades: 21 april 2023

Roaming - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?