Din varukorg

Lastbalansering

Vad betyder Lastbalansering?

Lastbalansering är en viktig term inom elbilar och elbilsladdning, som hänvisar till processen att fördela tillgänglig effekt mellan flera laddningspunkter eller apparater för att säkerställa optimal användning av elnätet och undvika överbelastning. Lastbalansering är särskilt viktigt när flera elbilar laddas samtidigt, antingen på en parkeringsplats, bostad eller arbetsplats.

Målet med lastbalansering är att använda den tillgängliga effekten på ett så effektivt sätt som möjligt och att säkerställa att alla elbilar får den energi de behöver inom rimlig tid. Lastbalansering kan vara statisk eller dynamisk. Statisk lastbalansering innebär att effekten fördelas lika mellan laddningspunkter, medan dynamisk lastbalansering innebär att effekten fördelas baserat på de aktuella behoven hos de anslutna elbilarna.

Dynamisk lastbalansering kan innebära att laddningshastigheten justeras för varje elbil beroende på deras laddningsbehov, batterikapacitet och aktuell laddningsstatus. Detta innebär att en elbil med lägre batterinivå eller större energibehov kan få högre laddningseffekt än en annan elbil med högre batterinivå eller mindre energibehov.

Genom att använda lastbalansering kan elnätets kapacitet användas effektivt, vilket minskar risken för överbelastning och potentiella strömavbrott. Dessutom bidrar lastbalansering till att minska de kostnader som är förknippade med elnätsuppdateringar och infrastrukturinvesteringar för att möta den växande efterfrågan på elbilsladdning.

Publicerades: 15 april 2023

Lastbalansering - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?