Din varukorg

ZEV (Zero Emission Vehicle)

Vad betyder ZEV (Zero Emission Vehicle)?

ZEV (Zero Emission Vehicle) är en term som används för att beskriva fordon som inte släpper ut några skadliga avgaser eller föroreningar under drift. ZEV:er omfattar en rad olika fordonstyper, men mest relevant i sammanhanget med elbilar är de som drivs av batterier (BEV – Battery Electric Vehicle) eller bränsleceller (FCEV – Fuel Cell Electric Vehicle).

En ZEV skiljer sig från konventionella bensin- och dieseldrivna fordon, som genererar koldioxid, kväveoxider, kolväten och partiklar som bidrar till luftföroreningar och klimatförändringar. ZEV:er anses vara miljövänligare eftersom de inte har några skadliga utsläpp vid källan. Dock är det viktigt att notera att miljöpåverkan för elbilar och bränslecellsfordon även påverkas av energikällorna som används för att producera elektriciteten eller vätgasen som driver dem.

ZEV:er blir alltmer populära tack vare politiska incitament, teknikframsteg och ökad miljömedvetenhet. Många länder och städer inför regleringar för att uppmuntra användningen av ZEV:er och minska utsläppen från transportsektorn. Till exempel har vissa länder infört skattelättnader, rabatter eller andra förmåner för att göra det mer attraktivt för konsumenter att köpa och använda ZEV:er.

Publicerades: 1 maj 2023

ZEV (Zero Emission Vehicle) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?