Din varukorg

Mode 1

Vad betyder Mode 1?

Mode 1 är en term som används inom elbilsladdning för att beskriva den enklaste och långsammaste laddningsmetoden. Mode 1-laddning innebär att elbilen ansluts direkt till en vanlig eluttag, utan någon speciell laddutrustning eller säkerhetsfunktioner. Denna metod för laddning sker vanligtvis genom en standard 2- eller 3-polig kontakt, beroende på landets elsystem.

Eftersom Mode 1-laddning inte använder någon dedikerad laddningsutrustning, såsom en laddbox eller laddstolpe, är den maximala effekten som kan överföras till elbilen begränsad. Detta resulterar i långsammare laddningstider, vilket kan vara acceptabelt för korta resor eller för elbilar med mindre batterikapacitet.

Det är viktigt att notera att Mode 1-laddning saknar säkerhetsfunktioner som finns i mer avancerade laddmetoder, såsom jordfelsbrytare och lastbalansering. Detta kan innebära ökade risker för överhettning, elektriska stötar och skador på elsystemet. På grund av dessa säkerhetsrisker rekommenderas det ofta att använda mer avancerade laddningsmetoder, såsom Mode 2 eller Mode 3, för att ladda elbilar på ett säkert och effektivt sätt.

Publicerades: 3 april 2023

Mode 1 - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?