Din varukorg

Plug & Charge

Vad betyder Plug & Charge?

Plug & Charge är en teknik inom elbilar och laddning som innebär en sömlös och automatisk process för att ladda en elbil utan att behöva använda en fysisk laddbricka, app eller annan manuell identifieringsmetod. Syftet med Plug & Charge är att förenkla och snabba upp laddningsprocessen, samt förbättra användarupplevelsen för elbilsförare.

När en elbil med Plug & Charge-teknik ansluts till en kompatibel laddstation, sker en säker och krypterad kommunikation mellan bilen och laddstationen. Denna kommunikation identifierar bilen, föraren och deras laddningskonto automatiskt. Laddstationen verifierar därefter användarens konto och påbörjar laddningen utan någon ytterligare manuell inblandning från föraren.

Plug & Charge baseras på ISO 15118-protokollet, en internationell standard för kommunikation mellan elbilar och laddstationer. Denna standard möjliggör säker och effektiv dataöverföring och stöder även smarta laddningsfunktioner, såsom lastbalansering och optimering av förnybar energianvändning.

Allt fler elbilar och laddstationer börjar implementera Plug & Charge-tekniken, vilket kommer att underlätta en snabbare och mer bekväm laddningsupplevelse för elbilsägare och bidra till att ytterligare öka antalet elbilar på vägarna.

Publicerades: 3 maj 2023

Plug & Charge - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?