Din varukorg

HEV (Hybrid Electric Vehicle)

Vad betyder HEV (Hybrid Electric Vehicle)?

Ett hybrid elektriskt fordon (HEV) är ett typ av fordon som kombinerar en konventionell förbränningsmotor (som drivs av bensin eller diesel) med en eller flera elmotorer för att öka bränsleeffektiviteten och minska utsläppen. HEV:er har både en batteripack och en bränsletank, vilket ger dem möjlighet att växla mellan att drivas av förbränningsmotorn, elmotorn eller en kombination av båda.

HEV:er är vanligtvis utrustade med en regenerativ bromssystem som omvandlar bromsenergi till elektrisk energi och lagrar den i batteriet för senare användning. Denna teknik hjälper till att maximera fordonets effektivitet genom att återvinna energi som annars skulle gå förlorad vid bromsning.

Det finns två huvudtyper av hybridfordon: milda hybrider (MHEV) och fulla hybrider (FHEV). Mildhybrider har en mindre batterikapacitet och är främst beroende av förbränningsmotorn för framdrivning, medan elmotorn ger extra kraft vid behov, exempelvis vid acceleration. Fulla hybrider har större batterikapacitet och kan köra kortare sträckor enbart på elektrisk kraft.

Trots att HEV:er har lägre utsläpp och bättre bränsleeffektivitet jämfört med konventionella fordon med enbart förbränningsmotorer, är de inte lika miljövänliga som rena elbilar (BEV) eller laddhybrider (PHEV), eftersom de fortfarande är beroende av fossila bränslen för en del av deras energiförsörjning och genererar koldioxidutsläpp när förbränningsmotorn används.

Publicerades: 5 april 2023

HEV (Hybrid Electric Vehicle) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?