Din varukorg

Dynamisk lastbalansering

Vad betyder Dynamisk lastbalansering?

Dynamisk lastbalansering är en intelligent laddningsteknik som används inom elbilsladdning för att fördela tillgänglig elektrisk effekt effektivt och säkert mellan flera laddningsstationer, elbilar eller andra elektriska apparater som är anslutna till samma elnät. Syftet med dynamisk lastbalansering är att optimera energianvändningen, undvika överbelastning av elnätet och minimera laddningstider för elbilar.

När flera elbilar laddas samtidigt på samma plats, kan den totala elektriska belastningen överstiga den tillgängliga effekten från elnätet, vilket kan leda till överbelastning och potentiella säkerhetsrisker. Dynamisk lastbalansering adresserar detta problem genom att kontinuerligt övervaka och justera effekten som tilldelas varje laddningsstation i realtid, baserat på deras individuella behov och den totala tillgängliga effekten.

Dynamisk lastbalansering kan vara särskilt användbart i situationer där elbilar med olika batteristorlekar och laddningskapaciteter laddas samtidigt. Till exempel kan en elbil med ett nästan fullt batteri tilldelas mindre effekt än en elbil med ett nästan tomt batteri för att säkerställa att alla fordon laddas på ett effektivt sätt. När en elbil har slutfört sin laddning, kan den frigjorda effekten omfördelas till de återstående laddningsstationerna.

Dynamisk lastbalansering kan också integreras med smarta elnät och energilagringssystem för att ytterligare förbättra energieffektiviteten och möjliggöra användning av förnybar energi för elbilsladdning. Genom att förbättra energianvändningen, minimera laddningstider och förhindra överbelastning av elnätet bidrar dynamisk lastbalansering till att göra elbilsladdning mer hållbar, pålitlig och praktisk för förare.

Publicerades: 3 maj 2023

Dynamisk lastbalansering - Einar Berglund - Teknisk Chef - Evify
Einar Berglund
Teknisk Chef - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?