Din varukorg

ICE (Förbränningsmotor)

Vad betyder ICE (Förbränningsmotor)?

ICE, som står för Internal Combustion Engine (Intern Förbränningsmotor), är en typ av motor som genererar mekanisk kraft genom att förbränna bränsle, vanligtvis bensin eller diesel, i en förbränningskammare inuti motorn. Denna teknik har varit den dominerande drivkällan för personbilar och andra fordon i över ett sekel, men den orsakar betydande luftföroreningar och koldioxidutsläpp, vilket bidrar till klimatförändringar och hälsoproblem.

Förbränningsmotorer har lägre verkningsgrad än elektriska motorer och är oftast tyngre och mer komplexa. Detta leder till högre driftskostnader och mer underhåll jämfört med elbilar. På grund av deras negativa miljöpåverkan och de tekniska fördelarna med eldrivna fordon, har det skett en ökande övergång från förbränningsmotorer till elektriska motorer, särskilt i form av batteridrivna elbilar (BEV) och laddhybrider (PHEV).

Det finns olika typer av förbränningsmotorer, inklusive bensinmotorer, dieselmotorer och motorer som använder alternativa bränslen som etanol, metan eller gasol. Vissa förbränningsmotorer används i hybridfordon, såsom hybrid-elektriska fordon (HEV) och laddhybrider (PHEV), för att kombinera fördelarna med eldrift och konventionell förbränningsmotor för att öka bränsleeffektiviteten och minska utsläppen.

Termen "ICE" används ofta inom elbilsgemenskapen för att skilja konventionella förbränningsmotorbilar från elbilar och andra alternativa drivlinor.

Publicerades: 8 april 2023

ICE (Förbränningsmotor) - Philip Hägglund - VD - Evify
Philip Hägglund
VD - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?