Din varukorg

PHEV (Plug-in-hybrid)

Vad betyder PHEV (Plug-in-hybrid)?

PHEV står för Plug-in Hybrid Electric Vehicle och är en typ av hybridfordon som kombinerar en förbränningsmotor med en eller flera elmotorer och ett uppladdningsbart batteri. Till skillnad från konventionella hybridfordon, som genererar sin elektricitet genom att återvinna bromsenergi eller genom att använda förbränningsmotorn som generator, kan PHEV laddas från en extern strömkälla, såsom en laddstation, laddbox eller ett vanligt eluttag.

PHEV-tekniken ger möjlighet att köra kortare sträckor enbart på elektrisk drift, vilket minskar bränsleförbrukningen och utsläppen av växthusgaser, samt ger föraren flexibiliteten att använda förbränningsmotorn för längre resor eller när batteriet är urladdat. Räckvidden på eldrift varierar beroende på modell och batterikapacitet, men är generellt mellan 30 och 80 kilometer.

En av fördelarna med PHEV är att de erbjuder en övergångslösning för dem som är intresserade av att använda eldrift men är oroade över begränsad räckvidd och laddinfrastruktur. Dessutom kan PHEV dra nytta av skatteförmåner och incitament som är tillgängliga för elbilar och hybridfordon i många länder. Dock är det viktigt att notera att för att maximera miljöfördelarna med en PHEV bör bilen laddas regelbundet och användas i eldrift så mycket som möjligt.

Publicerades: 5 maj 2023

PHEV (Plug-in-hybrid) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?