Din varukorg

ChaoJi

Vad betyder ChaoJi?

ChaoJi är en ny och framväxande global snabbladdningsstandard för elbilar som utvecklas av Charging Interface Initiative e.V. (CharIN) i samarbete med ledande asiatiska, europeiska och nordamerikanska biltillverkare och energibolag. Syftet med ChaoJi är att skapa en enhetlig, framtidssäker och högpresterande laddningslösning som är kompatibel med elbilar över hela världen.

ChaoJi bygger på den befintliga CCS (Combined Charging System) standarden och utökar dess kapabiliteter genom att erbjuda mycket högre laddningseffekter, upp till 3 MW. Detta kan möjliggöra extremt snabba laddningstider för elbilar, kommersiella fordon och tunga lastbilar, vilket gör det möjligt för förare att återställa en betydande del av batteriets kapacitet på bara några minuter. Denna höga effekt kan också främja utvecklingen av eldrivna fordon med längre räckvidd och större batterier.

ChaoJi-kontakten förväntas vara bakåtkompatibel med befintliga CCS-kontakter, vilket innebär att äldre elbilar som stöder CCS kan laddas på ChaoJi-laddstationer, även om de inte kan dra full nytta av de högre effektnivåerna. På samma sätt kan elbilar som stöder ChaoJi laddas på befintliga CCS-laddstationer.

ChaoJi är fortfarande under utveckling och har ännu inte implementerats i stor skala. Men när det väl lanseras kan det erbjuda en märkbart snabbare och bekvämare laddningsupplevelse för elbilsförare och ytterligare bidra till att främja en bredare acceptans av elbilar i hela världen.

Publicerades: 4 maj 2023

ChaoJi - Einar Berglund - Teknisk Chef - Evify
Einar Berglund
Teknisk Chef - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?