Din varukorg

RPH (Range Per Hour)

Vad betyder RPH (Range Per Hour)?

RPH (Range Per Hour) är en term som används för att beskriva den sträcka som en elbil kan köra per timme medan den laddas. Det är en måttstock för att utvärdera och jämföra hur effektiv och snabb en laddningsstation är när det gäller att ladda en elbil. RPH hjälper förare att förstå hur mycket räckvidd de kan förvänta sig att få under en viss tidsperiod av laddning.

RPH är nära kopplat till laddstationens effekt (mätt i kilowatt, kW) och elbilens laddningseffektivitet. För att beräkna RPH används följande formel:

RPH = (Laddstationens effekt × Laddningseffektivitet) / Elbilens energiförbrukning per kilometer

Där laddningseffektiviteten är ett mått på hur mycket av den energi som överförs från laddstationen som faktiskt lagras i elbilens batteri, och elbilens energiförbrukning per kilometer är hur mycket energi som krävs för att köra en viss sträcka.

RPH ger en mer praktisk och konkret uppfattning om laddningshastigheten jämfört med att bara ange effekten i kW. Det hjälper elbilsförare att planera sina resor och laddningsstopp bättre, baserat på hur mycket räckvidd de kan få på en viss tid vid en viss laddstation. RPH kan variera beroende på elbilens specifikationer, batteriets tillstånd, laddstationens effekt och omgivande temperatur, vilket påverkar batteriets laddningseffektivitet.

Publicerades: 10 april 2023

RPH (Range Per Hour) - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?