Din varukorg

PWS (Pedestrian Warning System)

Vad betyder PWS (Pedestrian Warning System)?

PWS (Pedestrian Warning System) är ett säkerhetssystem som används i elbilar och hybridfordon för att varna fotgängare och cyklister om närmande fordon. Eftersom elbilar och hybridfordon är mycket tystare än konventionella bilar med förbränningsmotorer, kan de vara svårare att upptäcka för fotgängare, särskilt när de kör på låga hastigheter.

PWS fungerar genom att generera ett konstgjort ljud som imiterar ljudet av en konventionell förbränningsmotor. Ljudet sänds ut från en högtalare monterad på fordonets utsida, oftast i fronten, och ökar i volym och tonhöjd i takt med att fordonets hastighet ökar. Detta gör det lättare för fotgängare och cyklister att bli medvetna om närmande fordon och bedöma dess hastighet, vilket bidrar till att minska risken för olyckor och kollisioner.

Flera länder har infört lagar som kräver att elbilar och hybridfordon är utrustade med PWS, särskilt när de kör på låga hastigheter. Dessa system är utformade för att balansera mellan att förbättra säkerheten för fotgängare och cyklister och att minimera ljudföroreningar.

Publicerades: 17 april 2023

PWS (Pedestrian Warning System) - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?