Din varukorg

Maxladdningseffekt

Vad betyder Maxladdningseffekt?

Maxladdningseffekt är en term som används för att beskriva den högsta effekt (mätt i kilowatt, kW) som ett batteri i en elbil kan ta emot under laddning. Den här parametern är viktig eftersom den påverkar hur snabbt en elbil kan laddas från en laddstation och därmed hur snabbt bilägaren kan vara på väg igen efter en laddningsstopp.

Maxladdningseffekten beror på flera faktorer, inklusive batteriets kapacitet, batteriets temperatur, batteriets ålder och det specifika batterihanteringssystemet (BMS) som används i elbilen. BMS övervakar och reglerar batteriets tillstånd för att säkerställa en säker och effektiv laddning. Om batteriet är för varmt, för kallt eller nära sin maximala kapacitet, kan BMS begränsa maxladdningseffekten för att skydda batteriet.

Det är också viktigt att notera att maxladdningseffekten kan variera beroende på vilken typ av laddningsutrustning som används. Elbilar kan laddas med hjälp av olika laddningstekniker, såsom nivå 1 (långsam AC-laddning), nivå 2 (snabbare AC-laddning) och nivå 3 (DC snabbladdning). Maxladdningseffekten som en elbil kan ta emot från en laddstation kan begränsas av både elbilens och laddstationens kapabiliteter.

Publicerades: 2 maj 2023

Maxladdningseffekt - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?