Din varukorg

HPC (High Power Charging)

Vad betyder HPC (High Power Charging)?

High Power Charging (HPC) är en term som används för att beskriva snabbladdningsteknik för elbilar som ger mycket högre laddningshastigheter jämfört med konventionella laddningsstationer. HPC-stationer är utformade för att ladda elbilar snabbt och effektivt, vilket gör det möjligt för förare att snabbt "fylla på" sina elbilar under längre resor eller när tid är en kritisk faktor.

HPC-stationer använder sig av likström (DC) för att direkt ladda elbilens batteri, vilket möjliggör betydligt högre effektnivåer än växelströmsladdning (AC), som kräver att elbilens inbyggda laddare omvandlar strömmen till likström innan den lagras i batteriet. HPC-stationer kan erbjuda effektnivåer på upp till 350 kW eller mer, vilket möjliggör laddningstider på några minuter för att uppnå en betydande ökning av räckvidden, beroende på bilens laddningskapacitet och batteristorlek.

HPC-stationer använder ofta CCS (Combined Charging System) eller CHAdeMO laddningsstandarder för att säkerställa kompatibilitet med ett brett utbud av elbilar. Det är dock viktigt att notera att inte alla elbilar är utrustade för att hantera de höga effektnivåerna som HPC-stationer kan erbjuda, och laddningshastigheten kan vara begränsad av bilens inbyggda laddningssystem.

HPC-stationer är särskilt användbara för långa resor och motorvägar, där snabb laddning är avgörande för att minimera restiden och göra elbilar mer praktiska för en bredare grupp av användare. HPC-nätverk växer kontinuerligt för att erbjuda bättre tillgång till snabbladdning längs huvudvägar och på strategiska platser, såsom köpcentrum och transportnav.

Publicerades: 4 maj 2023

HPC (High Power Charging) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?