Din varukorg

Laddstolpe

Vad betyder Laddstolpe?

Laddstolpe är en typ av laddinfrastruktur som används för att ladda elbilar. En laddstolpe är en vertikal struktur, liknande en parkeringsmätare eller belysningsstolpe, som är utrustad med en eller flera ladduttag för att ansluta elbilar för laddning. Laddstolpar är vanliga på offentliga platser, såsom gator, parkeringar, köpcentrum och arbetsplatser, men kan också installeras på privata bostäder och företagsområden.

Laddstolpar kan ha olika laddningskapaciteter och hastigheter, beroende på deras specifikationer och teknik. Ofta är laddstolpar långsamladdare (AC) med effekter mellan 3,7 kW och 22 kW och används för att ladda elbilar över en längre tid, såsom under arbetsdagen, natten eller medan du handlar.

Vanligtvis är laddstolpar utrustade med standardiserade ladduttag, som Type 2 eller Schuko, som är kompatibla med de flesta elbilar på marknaden. Laddstolpar kan också erbjuda olika betalningssystem, såsom laddbrickor, kreditkort, mobilappar eller RFID-kort, för att underlätta betalning och spårning av energiförbrukning för elbilsförare.

Laddstolpar är en viktig del av elbilsladdningssystemet och bidrar till att göra elbilsladdning mer tillgängligt och bekvämt för användare. De spelar en avgörande roll för att främja övergången till hållbar mobilitet och minska utsläppen från transportsektorn.

Publicerades: 20 april 2023

Laddstolpe - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?