Din varukorg

Laddstation

Vad betyder Laddstation?

Laddstation är en term som används för att beskriva en specifik enhet eller utrustning som används för att ladda elbilar med elektricitet. Laddstationer kan variera i storlek, kapacitet, teknik och användningsområde. De kan installeras på offentliga, halvoffentliga eller privata platser och används för att ladda elbilar på en säker och effektiv sätt.

En laddstation kan ha en eller flera ladduttag och kan erbjuda olika laddningsstandarder, som CCS, CHAdeMO, Type 2 och andra. Dessa standarder bestämmer vilka elbilar som är kompatibla med laddstationen och vilka typer av laddkablar som kan användas.

Laddstationer kan kategoriseras baserat på deras laddningskapacitet och hastighet: långsamladdning, snabbladdning och snabbast laddning. Långsamladdare (AC) erbjuder vanligtvis en effekt på upp till 22 kW och används ofta för hemma- och destinationsladdning. Snabbladdare (DC) kan erbjuda effekter mellan 50 och 150 kW och är vanliga vid offentliga laddplatser längs vägarna. Snabbast laddare (även kända som HPC - High Power Charging) erbjuder effekter över 150 kW och kan ladda en elbil betydligt snabbare än de andra typerna av laddstationer.

Laddstationer kan vara utrustade med betalningssystem och kommunikationsfunktioner som möjliggör betalning via laddbrickor, kreditkort, mobilappar eller RFID-kort. Många laddstationer är anslutna till nätverk och erbjuder realtidsinformation om tillgänglighet, laddhastighet och pris till elbilsförare genom laddkartor och appar.

Publicerades: 21 april 2023

Laddstation - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?