Din varukorg

V2H (Vehicle-to-Home)

Vad betyder V2H (Vehicle-to-Home)?

V2H (Vehicle-to-Home) är en teknik som möjliggör överföring av energi mellan en elbil och en bostad. Detta innebär att elbilens batteri kan användas som en tillfällig energikälla för att förse hushållet med el, särskilt vid strömavbrott eller under perioder av hög elanvändning. V2H är en del av de bredare V2X-teknikerna (Vehicle-to-Everything) som inkluderar V2G (Vehicle-to-Grid) och V2B (Vehicle-to-Building).

För att V2H-tekniken ska fungera krävs att elbilar är utrustade med speciella omvandlare och kommunikationsgränssnitt som möjliggör överföring av energi mellan bilens batteri och bostaden. Dessutom måste det finnas ett kompatibelt energihanteringssystem (EMS) i hemmet som kan styra och övervaka energiflödet mellan bilen och hushållets elsystem.

V2H-tekniken kan erbjuda flera fördelar, såsom att förbättra energisäkerheten i hemmet vid strömavbrott och att hjälpa till att minska elräkningen genom att använda elbilens lagrade energi under perioder av höga elpriser. Genom att integrera V2H med förnybara energikällor, såsom solpaneler, kan hushåll ytterligare öka sin självförsörjning och minska sitt beroende av elnätet.

Liksom med V2G-teknik kan frekventa ladd- och urladdningscykler med V2H-teknik påverka batteriets livslängd. Därför är det viktigt att ta hänsyn till detta när man överväger att använda V2H och att forskning och utveckling fortsätter för att förbättra batteriets prestanda och livslängd.

Publicerades: 25 april 2023

V2H (Vehicle-to-Home) - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?