Din varukorg

GB/T

Vad betyder GB/T?

GB/T är en förkortning för "Guobiao Tuijian", vilket betyder "nationella standardrekommendationer" på kinesiska. Inom kontexten av elbilar och elbilsladdning refererar GB/T till en kinesisk nationell standard för elbilsladdning och laddningsinfrastruktur som har antagits och främjas av Kinas regering.

GB/T-standardserien omfattar en rad specifikationer och krav som gäller för design, säkerhet, prestanda och kommunikation mellan elbilar och laddningsutrustning. Dessa standarder syftar till att säkerställa en säker och effektiv laddningsupplevelse och att främja utvecklingen och spridningen av elbilar och laddningsinfrastruktur i Kina.

GB/T-standarderna innefattar bland annat en specifik typ av laddningskontakt som är unik för Kina och används för både enfasig och trefasig växelströmsladdning (AC) samt likströmsladdning (DC) av elbilar. Denna laddningskontakt är inte kompatibel med andra internationella laddningsstandarder, såsom CHAdeMO, CCS eller Tesla Supercharger, vilket innebär att elbilar som säljs och används i Kina vanligtvis är utrustade med en GB/T-kompatibel laddningsport.

För de som reser internationellt med en elbil utrustad med en GB/T-laddningsport kan det vara nödvändigt att använda en adapter för att ladda på laddningsstationer som använder andra standarder. Det är viktigt att vara medveten om dessa standard- och kontaktskillnader när man köper eller använder en elbil i olika länder och regioner.

Publicerades: 4 maj 2023

GB/T - Josefin Jakobsson - Customer Success Manager - Evify
Josefin Jakobsson
Customer Success Manager - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?