Din varukorg

Laddbricka

Vad betyder Laddbricka?

Laddbricka är en term som används för att beskriva ett fysiskt eller digitalt objekt, ofta i form av ett plastkort eller en mobilapplikation, som används för att identifiera och godkänna en användare vid en offentlig laddstation för elbilar. Laddbrickan fungerar som en nyckel som ger användaren tillgång till laddstationens tjänster och möjliggör debitering av laddkostnader.

När en användare anländer till en offentlig laddstation, håller de laddbrickan mot laddstationens läsare eller skannar den med mobilapplikationen för att identifiera sig. Laddstationen kommunicerar sedan med en central server som hanterar användarautentisering, laddningstillstånd och betalningstjänster. När användaren har blivit godkänd, låses laddaren upp och laddningen kan påbörjas.

Laddbrickor är ofta kopplade till ett specifikt laddnätverk eller en e-mobilitetstjänsteleverantör (eMSP) som hanterar användarkonton, betalningar och eventuella abonnemangsavgifter. Användare kan behöva skapa ett konto hos en eMSP och ladda upp kredit- eller betalkortsinformation för att betala för laddningen.

En del laddbrickor är kompatibla med flera laddnätverk och eMSP, vilket underlättar för användarna att hitta och använda laddstationer över olika nätverk. Detta kallas roaming och gör det möjligt för användare att ladda på olika platser utan att behöva ha flera laddbrickor eller konton.

Sammanfattningsvis är en laddbricka ett fysiskt eller digitalt objekt som används för att identifiera och godkänna en användare vid en offentlig laddstation för elbilar. Laddbrickan är kopplad till användarens e-mobilitetstjänsteleverantör och möjliggör debitering av laddkostnader samt tillgång till laddstationens tjänster.

Publicerades: 27 april 2023

Laddbricka - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?