Din varukorg

Laddbox

Vad betyder Laddbox?

Laddbox är en term som används för att beskriva en enhet som installeras i hemmet, på arbetsplatsen eller på offentliga platser för att ladda elbilar. Laddboxar är en viktig del av laddningsinfrastrukturen för elbilar och fungerar som en säker och effektiv koppling mellan elnätet och elbilen. De omvandlar växelström (AC) från elnätet till en ström som kan användas för att ladda elbilsbatteriet.

En laddbox är oftast väggmonterad och består av en kapsling som innehåller elektronik, säkerhetskomponenter och anslutningar för att koppla ihop elnätet med elbilen. Laddboxen kan ha en integrerad laddkabel och kontakt eller en separat kontakt för att ansluta en medföljande eller separat köpt laddkabel.

Laddboxar är utformade för att erbjuda en säker och effektiv laddning av elbilar genom att inkludera funktioner som överströmsskydd, jordfelsbrytare och temperaturövervakning. De kan även erbjuda smarta funktioner såsom dynamisk lastbalansering, fjärrstyrning, energiövervakning och schemaläggning av laddningstider.

Laddboxar finns i olika effektnivåer, vanligtvis mellan 3,7 kW och 22 kW, beroende på elbilsmodell och laddbehov. Ju högre effekt, desto snabbare kan elbilen laddas. Det är viktigt att välja en laddbox som är kompatibel med elbilen och som uppfyller användarens laddningsbehov och elnätets kapacitet.

Sammanfattningsvis är laddboxar enheter som installeras i hemmet, på arbetsplatsen eller på offentliga platser för att erbjuda en säker och effektiv laddning av elbilar. De är utformade med säkerhets- och smarta funktioner och finns i olika effektnivåer för att möta olika laddningsbehov.

Publicerades: 19 april 2023

Laddbox - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?