Din varukorg

OCPI (Open Charge Point Interface)

Vad betyder OCPI (Open Charge Point Interface)?

OCPI, eller Open Charge Point Interface, är ett öppet kommunikationsprotokoll som främjar interoperabilitet mellan olika laddningsnätverk och e-mobilitetstjänster för elbilar. Genom att skapa en standardiserad metod för kommunikation mellan laddstationer, laddningsnätverk, och e-mobilitetstjänster, underlättar OCPI användning av laddningsinfrastruktur och ger förare av elbilar en smidigare och mer enhetlig upplevelse.

OCPI möjliggör för laddningsnätverk och e-mobilitetstjänster att dela information om tillgängliga laddstationer, laddningspriser, laddningsstatus och mycket mer. Detta möjliggör bland annat roaming mellan olika laddningsnätverk, vilket innebär att elbilsförare kan använda laddstationer från olika nätverk med samma konto eller laddbricka.

Protokollet främjar samarbete och konkurrens inom e-mobilitetsbranschen genom att göra det enklare för nya aktörer att komma in på marknaden och erbjuda sina tjänster till elbilsförare. OCPI minskar även risken för "vendor lock-in", där förare kan bli bundna till ett specifikt nätverk eller laddningsleverantör på grund av brist på interoperabilitet.

I en värld med ökad användning av elbilar bidrar OCPI till att skapa en mer användarvänlig och konkurrenskraftig marknad för laddningstjänster, vilket är en viktig faktor för att driva en snabbare övergång till hållbara transporter.

Publicerades: 17 april 2023

OCPI (Open Charge Point Interface) - Einar Berglund - Teknisk Chef - Evify
Einar Berglund
Teknisk Chef - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?