Din varukorg

RFID Läsare

Vad betyder RFID Läsare?

RFID-läsare, även kallad RFID-scanner eller RFID-interrogator, är en enhet som används för att kommunicera med RFID-taggar genom att sända och ta emot radiosignaler. Den är en central komponent i RFID-system och spelar en viktig roll i att identifiera, spåra och hantera objekt, människor eller djur som bär RFID-taggar.

RFID-läsaren skickar ut en radiofrekvenssignal som energiserar passiva RFID-taggar inom räckvidd och får aktiva eller semi-passiva RFID-taggar att sända tillbaka sin lagrade information. När taggen svarar med sin information, bearbetar RFID-läsaren denna data och kan vidarebefordra den till ett överordnat system eller en databas för ytterligare analys och åtgärder.

Inom elbilsladdning installeras RFID-läsare på laddstationer eller laddboxar för att underlätta autentisering och aktivering av laddningssessioner. När en förare håller en RFID-laddbricka eller ett RFID-kort i närheten av läsaren, skickar läsaren en förfrågan till taggen för att erhålla användarens information. Efter att informationen har mottagits och autentiserats, initierar läsaren laddningssessionen och möjliggör automatisk debitering av förbrukad energi.

RFID-läsare kan vara anslutna till ett nätverk eller fungera som fristående enheter och kan stödja olika kommunikationsprotokoll och frekvenser, beroende på tillämpning och standarder för RFID-teknik i respektive land eller region.

Publicerades: 19 april 2023

RFID Läsare - Karl Burghofer - Head of Delivery - Evify
Karl Burghofer
Head of Delivery - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?