Din varukorg

Jordfelsbrytare

Vad betyder Jordfelsbrytare?

Jordfelsbrytare är en viktig säkerhetskomponent inom elsystem och används för att förhindra elektriska olyckor och skydda människor och utrustning från farliga strömflöden. En jordfelsbrytare övervakar balansen mellan strömmen som går in i en krets (fasledaren) och strömmen som återvänder från kretsen (neutralledaren). När en ojämnhet upptäcks, vilket indikerar att en del av strömmen läcker genom en felaktig väg (t.ex. en person som rör vid en strömförande ledare), bryter jordfelsbrytaren automatiskt strömförsörjningen till kretsen. Detta sker mycket snabbt, vanligtvis inom millisekunder, för att minimera risken för skada på människor och utrustning. Jordfelsbrytare är särskilt viktiga vid elbilsladdning, eftersom de förhindrar oavsiktliga elektriska stötar och minskar brandrisken. Många laddstationer för elbilar har inbyggda jordfelsbrytare som en säkerhetsåtgärd, men det är också viktigt att ha en jordfelsbrytare installerad i ditt hem eller på din arbetsplats för att skydda hela elsystemet. För elbilar är det rekommenderat att använda jordfelsbrytare av typ B, eftersom dessa är utformade för att skydda mot både växelströms- och likströmsläckage, vilket är viktigt i samband med laddning av elbilar. Att följa dessa rekommendationer och säkerställa att korrekt jordfelsbrytare används är avgörande för att bibehålla en säker laddmiljö för elbilar.

Publicerades: 5 maj 2023

Jordfelsbrytare - Philip Hägglund - VD - Evify
Philip Hägglund
VD - Evify
Häng med på Evifys nyhetsbrev!

Ta del av de senaste nyheterna och erbjudandena från elbilsbranschen, direkt till din inkorg.

Genom att klicka på prenumerera tillåter du att Evify kontaktar dig med information om våra tjänster och annat innehåll. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Ladda hemma-
guiden 2024

Nyfiken på elbilsladdning? Vi har samlat allt du behöver veta i vår nya kostnadfria guide! Fyll i din e-postadress och klicka på ladda ner så mailas den till dig direkt!

Genom att klicka på Ladda ner tillåter du att Evify kontaktar dig via mail med denna guide och adderar dig till vårt nyhetsbrev. Läs mer om hur vi hanterar din information i vår integritetspolicy.

Evify Kontakt

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Ring gärna in till oss så hjälper vi dig! Våra laddboxexperter finns redo att hjälpa dig med alla dina funderingar om din framtida laddboxlösning. Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig!

Vi hjälper dig!

Fyll i dina uppgifter här i formuläret så kontaktar någon av våra laddboxexperter dig så snart vi är tillbaka på kontoret.

Redo för ett enklare elbilsägande?